Каква е разликата между зехтина и другите растителни масла?
- Stefan Kozhuharov
- 24.04.2023 г.
- време за четене: 1 мин.
Кога да използваш зехтин? 🤔 И кога слънчогледово, ленено или рапично олио? 👩🏻🍳 Сигурно се чудиш каква е разликата. Е, време е да ти споделим малко информация!💡
📖 Различават се по това как са направени, кулинарните им приложения, вкус и хранителен състав.
🫒 Зехтинът е от пресовани маслини, не е силно преработен за разлика от останалите мазнини и е идеален за дресинг, сотирани или за потапяне на хляб. Не е добре да се подлага на високи температури, тъй като губи полезните си свойства. Важно е да се знае, че зехтинът съдържа антиоксиданти.
👉🏼 Други масла могат да са смес от мазнини от множество растителни източници като слънчоглед, царевица, рапица, соя и шафран. Подходящи са за печене и пържене и са преработени при производство. Обикновено запазват минимални хранителни вещества и не съдържат антиоксиданти.
❤️ За още интересни факти на тема храна, последвай ни!



Зехтин за салати и ниски температури, слънчогледово за пържене, ленено за студени ястия – всяко олио си има сцена! Докато избирате идеалното за рецептата, завъртете колелото на късмета в https://ruletka77bulgaria.com/ най-доброто онлайн казино за рулетка с бонуси, бързи печалби и 24/7 вълнение. Една капка, едно завъртане – вкус и джакпот в едно!
Ако искате да извлечете максимума от хазарта в България, вижте https://bg.wagerwizard.org/. Този сайт е събрал цялата необходима информация за най-популярните игри, техните функции и правила. Освен това тук можете да намерите съвети как да играете удобно, което е особено важно за отговорния хазарт. Редовните актуализации на съдържанието позволяват на играчите винаги да са наясно с най-новите оферти и промоции.